معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: عدهای هستند که وسیله و ابزار تقلبی از آنها گرفته نشده است؛ اما رتبههای شبههداری آورده اند. ما با توجه به مقایسه سوابق تحصیلی و یا رتبههای کنکورهای گذشته آنها و همچنین میزان مطابقت پاسخ آنها با پاسخنامه کلید، تقلب این افراد را شناسایی کرده ایم. این سه مورد باعث شده اند که اینها از نظر فنی در واقع شرکت کنندگان شبهه دار حساب شوند و کارنامه کنکور آنها صادر نشده است.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با بررسی مراجع ذیصلاح بعضی افراد شناسایی شده اند که در گروههای سازماندهی شده برای تقلب در کنکور سراسری حضور داشته اند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، حسن مروتی، معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور درباره دانشجویانی که با تقلب وارد دانشگاه شده اند، گفت: مجلس مصوبهای جدید داشته است که این افراد جزء دانشجویان محسوب میشوند؛ یعنی بر اساس قانون ۱۱ رسیدگی به تخلفات آنها دانشجو و دانشگاهها مسئول برخورد با آنها هستند.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور توضیح داد: در کنکور ۱۴۰۱ با گرفتن وسایل گوناگون از شرکت کنندگان، متقلب را شناسایی کردیم که تاکنون نیز تفهیم اتهام شده اند. این افراد چند سالی از شرکت در کنکور محروم میشوند.
مروتی افزود: عدهای هم هستند که وسیله و ابزار تقلبی از آنها گرفته نشده است؛ اما رتبههای شبههداری آورده اند. ما با توجه به مقایسه سوابق تحصیلی و یا رتبههای کنکورهای گذشته آنها و همچنین میزان مطابقت پاسخ آنها با پاسخنامه کلید، تقلب این افراد را شناسایی کرده ایم.
وی در ادامه گفت: این سه مورد باعث شده اند که اینها از نظر فنی در واقع شرکت کنندگان شبهه دار حساب شوند و کارنامه کنکور آنها صادر نشده است.
او تاکید کرد: البته الان نیز با بررسیهای مراجع ذیصلاح بعضی افراد جدید نیز شناسایی شده اند که در گروههای سازمان دهی شده برای تقلب در کنکور سراسری حضور داشته اند؛ در جاهای دیگر ثبت نام کرده بودند که اگر به طور قطع ثابت شود، همانند همین افرادی که کارنامه برای آنها صادر نشده است، برخورد میشود.
مروتی گفت: افرادی که رتبه شبههدار دارند؛ برای رفع شبهه از این افراد در یک، دو یا حتی چند درس، امتحانی دوباره گرفته میشود که اگر قبول شوند ادامه راه خود را میروند. اما اگر نمره قبولی نیاورند رتبه و کنکور آنها لغو میشود.